Discover The Jerky Boys!
Discover Aaron Zigman!
Padło hasło - trzeba zrobić jakieś jedzenie na Sylwestra, każdy coś przynosi. To co ja robię?
Gotuję cały kilogram ryżu na sushi i roluję rolki rolkowane tak długo, dopóki całego ryżu nie zużyję. Wyszło tak ze 20 rolek! Każdą rolkę na 8 części - wyjdzie z osiemdziesiąt sztuk.
W ten sposób mam co jeść codziennie po Sylwestrze i jeszcze na jutro zostały mi 3 rolki.
Ale to cholerstwo jest ekonomiczne! Sushi bar to chyba najlepszy interes w mieście musi być. Kasują jak za zboże a produkty na cały dzień mieszczą się pewnie w dwuch skrzynkach! No ale w kimonie trzeba łazić i w klapkach. A zimą nic fajnego jak klienci drzwi nie zamykają. W sumie nie trudno w takim razie zgadnąć czemu sake podgrzewają. I jeszcze ten make-up na skośne oczy trzeba robić. Nie wchodzę w to. W sumie nie lubię bliźnich rolować!
Na wszystko co zrobiłem zużyłem 1 kg ryżu, 1 długi ogórek, paczuszkę paluszków krabowych, 3 łodygi selera naciowego, pęczek szczypiorku i mały słoiczek chrzanu japońskiego Wasabi. Fakt nie robiłem innych tylko maki-zushi i z takimi produktami w środku, żeby kazdy mógł zjeść. Surowizny nie było.
Na wszystko co zrobiłem zużyłem 1 kg ryżu, 1 długi ogórek, paczuszkę paluszków krabowych, 3 łodygi selera naciowego, pęczek szczypiorku i mały słoiczek chrzanu japońskiego Wasabi. Fakt nie robiłem innych tylko maki-zushi i z takimi produktami w środku, żeby kazdy mógł zjeść. Surowizny nie było.
Myślicie, że to wszystko? W trakcie rolkowania, tak gdyby jednak sushi stawało ludziom w gardłach, zrobiłem jeszcze zapiekankę z kurczaczka na cieście francuskim. Ją też mam jeszcze na jutro, samą końcóweczkę.
Kucharz pułkowy się trafił jasna cholera. Ungaaa! Sushi chef. Ungaaa du haaa!
7 komentarzy:
AZ jak Cię to pocieszy to nie jesteś jedynym co zawsze nagotuje za dużo ;)
My mieliśmy mieć sylwestra we dwoje a ja jedzenia zrobiłam że jeszcze na jutro starczy ;)
Czy do suszi pasuje szisza?
Nabita szczypiorkiem....
szisze nabijaj normalnie, haluckami to wtedy sam będziesz się czuł jak szczypiorek :))
Ależ narobiłeś mi apetytu!
konfliktowa
Rolki jeszcze dzisiaj nie ruszone! Podzielę się :)
Czyli grzybki ksylocypki i ryz srednio luskany z rybbbbka na surowo ;)
Moze oni dlatego tacy zolci sa?
E nie, żółci to na pewno od herbaty...zielonej!
Prześlij komentarz